מה דעתי על שופינג ?
אנחנו נמצאים כעת בתחילת חודש מארס ויש מבצעים של חורף בכל החנויות והרשתות. היכולת לראות מעבר למבצעים של החורף, תלויה ברצון שלנו לווסת את עצמנו ולכבוש את הדחפים שלנו. להפעיל חשיבה ביקורתית. אני חושבת שאת היכולת הזאת אנו צריכים להעביר גם לילדים שלנו, שגדלים בסביבה צרכנית, בטח כשמדובר בילדים שגרים ביישוב עירוני.
לכולנו יש תחושת "פומו" - חשש מהחמצה. המבצעים מפתים אותנו וגורמים לנו לקנות חפצים מיותרים, לרבות בגדים, שהייצור שלהם כרוך בזיהום רב.
איך זה, שלמרות כל המודעות שלנו לנושא אנו בכל זאת ממשיכים להתפתות למבצעים והנחות ?
היחסים שלנו עם קניות של בגדים הם מורכבים. יש מרכיב של צורך חיוני ויש מרכיב של צמא רגשי.
ראשית, בחברה שלנו, קניות הם טקס מקובל חברתית, אופן של בילוי לגיטימי, עם חברים וחברות שלנו.
אני חושבת, שזאת צורת בילוי אופיינית לנערות ולנשים, בעיקר. אנו הולכות לקניון עם חברה, מתחדשות בבגדים ובנעליים, שותות קפה ביחד.
בנוסף, הבגדים שלנו גורמים לנו להרגיש חזקים יותר, קיימים, שייכים למיליה החברתי שלנו. דרך החפצים שלנו - הבית, הרכב, הבגדים, התכשיטים, אנו משקפים מי אנחנו או מי אנו שואפים להיות. אני בהחלט רואה באופן שבו אנשים מתלבשים הרבה מאפיינים שלהם: במה הם עוסקים, איך הם חווים את עצמם, מה המיליה החברתי שלהם, ועוד.
החפצים שנבחר לבית שלנו, כמו גם הבגדים שאנו לובשים, משקפים את התפיסה העצמית שלנו.
אם כך, קרוב לוודאי שהפיתוי לרכוש פריטי לבוש ב"סיילים" של סוף העונה נובע מצורך רגשי - להיראות עכשיו, כפי שאני רוצה, ובזול.
מניסיוני, לאורך 20 השנים האחרונות בהן אני מלווה אנשים בשופינג ובסידור הארונות, ההתמכרות לקניות מגיעה ממקום של חסך רגשי. הרבה יותר קל לנהל יחסים עם בגדים ולשלוט בחפצים שלך, מאשר לנהל יחסים עם אנשים בחייך.
הצרכים הרגשיים שלנו מניעים אותנו לקניות רגשיות ומיותרות בחלקן, וגם המפרסמים מומחים בלגרום לנו להתפתות לקניות מופרזות.
לאור כל מה שכתבתי לעיל, אני מנסה ללמד את הלקוחות שלי, נשים וגברים, לעשות שופינג מודע ומבוקר.
אחרי שאני מגיעה ללקוח/ה הביתה לסידור הארון ואנו מסיימים את הניפוי, השילובים וכו', אני מכינה רשימה מסודרת ומדוייקת של פריטים שכדאי לקנות להשלמת המלתחה. חשוב לי שנקנה מה שצריך ולא עוד מאותו הדבר. אנשים נוטים לקנות את מה שקל להם לקנות, ולא לאתגר את עצמם בקניות מסובכות ומאתגרות (פיזית ונפשית).
לעיתים, אחרי שאני מגיעה ללקוח/ה לסידור ארון בבית, אני מסבירה שאין בכלל צורך בשופינג. המשחק עם הבגדים הקיימים בארון, שילובים חדשים ומשמחים מהמלתחה שיש בבית, יכולים לספק את החווייה הכיפית של מסע קניות.
לרובינו, בטח לנשים, יש חנות שלמה בארון הביתי שלנו. מפגש יזום עם הארון יכול להפיק שימוש חדש ויצירתי בבגדים, נעליים ואקססוריז קיימים. המפגש מול הארון הביתי עוזר לנו לפתח אמירה אישית, סטייל ייחודי משלנו, וגם שומר על כדור הארץ.
עניין נוסף שאני מנסה להנחיל ללקוחותיי, הוא לשאול שאלות מודעות לפני ששולפים את כרטיס האשראי: האם יש לי כבר פריט כזה ? האם הוא ישמש אותי הרבה ? וגם- כמה אהיה מחוברת אליו ?
פריטי לבוש ואקססוריז שהם מדוייקים לנו יעניקו לנו תחושת בטחון, ולעומת זאת, קניות מיותרות רק יגרמו לחרטה ולעומס מיותר בארון, בכיס, בלב.
קניות מדוייקות ומודעות, בליווי מקצועי של סטייליסטית אישית, יעזרו לכם לחסוך בלבול ועגמת נפש, להתחבר לסטייל האישי שלכם, ועל הדרך לשמש דוגמא לילדים.

Comentarios