top of page

סידור בתים & סידור ארונות

ניצני מקצוע סידור הבית, באופן רשמי לפחות, נעוצים בתחילת שנות ה-80 של המאה הקודמת, שאז נוסד ארגון מסדרות הבתים הראשון בלוס אנג'לס. מאז התמסד התחום גם ביפן, בברזיל, בקנדה וברחבי אירופה. בישראל התחום מעולם לא מוסד.

תחום סידור הבתים כולל שורה של שיטות הנלמדות בקורסים (בד"כ מקוונים), ברחבי העולם. התחום של סידור הבית חווה תאוצה הודות לרשתות החברתיות, האינסטגרם וכו', מכיוון שדרכן רואים את פנים הבית שלנו, וכמו כן, אנו נחשפים ברשתות החברתיות לשירות של סידור בתים.

בנוסף, חל שינוי בנורמות העיצוב של העולמות העסקיים. כיום, כשאנו הולכים למשרד או לבנק הכל מתוקתק מאוד וזה משפיע על התפישה האסתטית שלנו.


תרבות הצריכה שלנו והשפע האינסופי, גם הם תורמים לבלגן בבתים ובארונות. אנשים מתחילים להתעורר להבנה הזאת ולהבין שהעניין עולה להם בחוסר שליטה על מה שיש להם, באנרגיה מבוזבזת, ביתר צריכה ואפילו משפיעים על היחסים הבינאישיים שבתוך הבית.


תהליך סידור הבית וסידור הארונות :


העיקר בתהליך זה הוא המיון, הדיוק, השחרור מחפצים והעבודה הפנימית. את התהליך הזה יש לעשות, באופן יסודי, רק פעם בחיים ואח"כ צריך לשמר אותו מדי פעם, אך אין צורך לעשות "פסח" בבית.


אחת הדמויות המרכזיות ואחד הגורמים העיקריים לעליית התחום בשנים האחרונות היא כוהנת הסדר היפנית - מארי קונדו - שדוגלת בסידור חפצים לפי קטיגוריות ובמינימליזם.

על שיטה זאת התבסס רב המכר היפני שהוציאה קונדו "סוד הקסם היפני".


לצד קונדו עלתה בשנים האחרונות לאור הסדרה home edit של צמד המסדרות האמריקאיות קליאה שירר וג'ואנה טפלין. לעומת קונדו, השיטה שלהן אינה מינימליסטית, אלא מתמקדת בסידור וארגון הקיים הן לפי קטיגוריות והן לפי צבעים.


מגיפת הקורונה, שגרמה לאנשים רבים להעביר שעות בתוך הבית תרמה אף היא לתדלוק הטרנד. בשנה האחרונה ראינו בזום את הבתים אחד של השני, דבר שגרם לנו לחשוב יותר על אסתטיקה (גם מכיוון שאני בבית ורוצה שיהיה לי נעים כשאני עובדת, וגם מכיוון שאנשים אחרים רואים את הבית שלי וחשוב לי להראות אותו במיטבו ולא מבולגן ומוזנח).


השירות שאני מציעה הינו שירות של סידור ארונות הבגדים. אני דוגלת במינימליזם ובסידור עפ"י צבעים מכיוון שזה נעים לי בעין, וזאת, בדומה למארי קונדו. עם זאת, לא התחברתי לשיטת הקיפול של קונדו של גלגול הפריטים ושל העמדה שלהם בארון, ואני ממשיכה בשיטת הקיפול המסורתית.

סידור ארונות הבגדים מאפשר ללקוחות שלי לראות כל פריט שיש בארון, לדעת מה יש על מנת להימנע מקניית כפילויות, וכן לדעת לנצל כל פריט ופריט. חשוב לי שהלקוחות שלי ינצלו את מלוא המלתחה שלהם, יעשו מיקס אנד מאץ' ויימנעו מהטעות השכיחה

של ניצול 20% מהמלתחה ב- 80% מהזמן.


בתמונה- ארון מסודר, מפורטל רטרו




Comments


bottom of page