top of page

פירמידת "מסלאו" – ואיך היא קשורה למפגש עם סטייליסטית אישית ?

כל קניה שלנו, היא קניה רגשית, גם אם נדמה לנו שלא. אפילו קניות של אוכל ושל כלים לבית יש בהן אלמנט רגשי, גם אם אנו סבורות שהן הקניות הכי "פרקטיות" שיש.

מה חושבת הלקוחה הפוטנציאלית שלי שמתלבטת באם לקחת סטייליסטית, האם זה שווה את הכסף? האם זה כדאי עבורה ?

ראשית, אנו הנשים, נוטות לשים את עצמנו בתחתית סדר העדיפויות, אחרי הילדים, הבית, העבודה וכו'. מכיוון שנשים נוטות שלא להעמיד את עצמן במרכז, הן לא תמיד יפרגנו לעצמן סטייליסטית מכיוון שמדובר כביכול במותרות ובשטויות. העיסוק בטיפוח החיצוניות נחשב ל"הבלים" של נשים ולעיסוק שטחי ונחות.

יותר קל לנו הנשים, לעשות משהו למען הילדים, הבית, בן הזוג. כלומר, אם אני עושה למען מישהו אחר, זה יעזור לי להחליט בחיוב לגבי הרכישה של המוצר או השירות.

אני מרגישה, שכסטייליסטית אישית, יש לי אחריות לתת ללקוחה תמורה לכספה ומענה לצרכים בגינם פנתה אלי. כמו כן, אני מרגישה שהשירות שלי אינו חד פעמי אלא תפקידי להקנות ללקוחה כלים שבאמצעותם תוכל גם בעתיד להתלבש ולהיראות בסטייל גם בלעדיי (הכרת מבנה הגוף, גוון העור, הסגנון האישי, הצרכים ועוד), ואני גם תמיד שמחה ללוות לקוחות שלי בהרכבת שילובים מהמלתחה ובקניות עתידיות.

ואיך כל זה קשור לפירמידת "מסלאו" ?

בפרמידת "מסלאו" הצרכים הינם, מהכבד לקל:

  • צרכים פיזיולוגיים

  • בטחון

  • אהבה ושייכות

  • כבוד והערכה עצמית

  • מימוש עצמי


השירות שלי, כסטייליסטית אישית, מדורג כפחות חשוב בפירמידה – מימוש עצמי - ולמרות זאת אני רואה אותו כבעל ערך וככזה שיכול גם לשרת ולתמוך בכל הצרכים האחרים (למעט אלה הפיזיולוגיים, כמובן).

חלק גדול מהנשים שפגשתי במהלך שנות עבודתי, לא אוהבות את עצמן. מרגישות מלאות מדי, לא חטובות מספיק, לא מלאות במקומות הנכונים, נמוכות או גבוהות מדי, לא שלמות עם מראה השיער / הפנים שלהן ועוד ועוד. במובן זה, הרבה יותר קל לעשות שופינג עם גברים שהם בד"כ פחות מתוסבכים ולרוב "לא עושים עניין" מהחסרונות שלהם. אז מה אם יש כרס ?! השלב הראשון הוא לאהוב את מה שיש. כדי להיראות טוב ולהתלבש בסטייל, עלייך להתמקד בחיובי, ולהבליט את היתרונות שלך. אני בטוחה שיש כאלו.


בתמונה- רייצ'ל זואי, סטייליסטית שאני אוהבת את סגנון ה"בוהו –שיק" שלה ומעריכה את התעוזה שלה.

bottom of page