top of page

איך תבני "מלתחה חכמה" ? - לקנות מעט וחכם


אני מניחה שחלקכן קראתן על "שיטת 37 הפריטים" של רבקה קאטרל. קאטרל היא מאמנת עסקית, בת 42, מאנגליה, שהגתה את השיטה לפיה על ארון הבגדים לכלול לא יותר מ- 37 פריטי לבוש. המספר הזה כולל גם נעליים, אך אינו כולל תיקים ותכשיטים. כך שבנוסף ל- 37 פריטי הלבוש מותר "לצרוך" אקססוריז ללא הגבלה - תיקים, משקפיים, צעיפים, תכשיטים, סיכות וכו'.


החלוקה הפנימית של 37 הפריטים, לדברי קאטרל, הינה: 15 חולצות, 9 מכנסיים (כולל חצאיות), 2 שמלות, 9 זוגות נעליים,1 ג'קט, 1 מעיל.

למרות שאני, באופן אישי, מינימליסטית בהשקפתי, המספר – 37 – נראה לי מצומצם מדי. עם זאת, כאמור, אני בהחלט מסכימה עם הגישה העקרונית של מלתחה מצומצמת ואיכותית. לדעתי, חלקן הגדול של הנשים קונות הרבה פריטים ללא השקעת מחשבה ושיקול דעת ואז ניצבות בפני הבעיה הקבועה של - "אין לי מה ללבוש". אם נקנה מעט ומושכל נוכל להימנע מכך.

אני ממליצה לבנות "מלתחה חכמה" שהינה קלאסית ולא זכירה. זאת היא מלתחה שתוכל לשרת אותנו לאורך שנים ותאפשר לנו עם מעט פריטים לייצר הרבה "לוקים" בשיטת "mix & match".

מה צריך להיות ב"מלתחה החכמה" שלך ?

כמובן שזה תלוי בגיל, במקצוע ובטעם האישי, אבל באופן כללי אני ממליצה על: ג'ינס שחור, ג'ינס כחול, חולצות בייסיק חלקות בצבעים: שחור, אפור, לבן, כחול כהה, אפשרי גם חולצת בייסיק בניוד או בצבעים עזים יותר (בהתאם לגוון עור הפנים). ג'קט שחור או אפור כהה, ג'קט ג'ינס, כמה קרדיגנים "בייסיק", נעליים לחורף - מגפונים קצרים ונעלי אוקספורד. לקיץ- סנדלים ונעלי בלרינה. אפשרי גם סניקרס (מבד או מעור) ו/או מוקסינים. אני ממליצה גם על חולצה מכופתרת (מחויטת) בלבן או בתכלת. מבחינת אקססוריז – כל המרבה הרי זה משובח: צעיפים, שרשראות קצרות וארוכות (בהתאם למבנה הגוף והפנים, ובהתאם למחשוף הבגד), סיכות נוי, אביזרי שיער, בנדנות כובעים ועוד.

מספר טיפים על קניית ה"מלתחה החכמה" במינימום תקציב:

  1. קני בגדים שהם "לא זכירים": חלקים, בצבעוניות מונוכרומטית, קלאסיים. כשאת לובשת בגד מאוד ייחודי וצבעוני לא תוכלי "למחזר" אותו לעיתים קרובות מכיוון שהוא מאוד זכיר. לעומת זאת, אם תלבשי חולצות חלקות, בצבעוניות שקטה, תוכלי ללבוש אותן שוב ושוב, בוריאציות שונות (פעם עם ג'קט, פעם עם צעיף, פעם עם גופיה שמבצבצת מלמטה ועוד).

  2. השקיעי באביזרי אופנה: שרשראות, צמידים, צעיפים, כובעים. אביזרי האופנה הינם תוספת לא יקרה למלתחה, הם "מקפיצים" את ההופעה ומאפשרים לך להוציא מקסימום הופעות ממינימום פריטים.

  3. פריטים טרנדיים - לקנות בזול: הפריטים שהם מאוד טרנדיים, ממילא לא יהיו באופנה בשנה הבאה. למשל, טרנד בדי הברוקאד (בד עשיר, דמוי ריפוד, עם חוטי זהב) או טרנד הניטים על בגדים ונעליים, שמאוד בולט בחורף הנוכחי. אם הטרנד מוצא חן בעינייך, אני ממליצה שתקני לא יותר מפריט או שניים מהטרנד הרלוונטי, וגם אותם הקפידי לקנות בזול.

  4. מכירות סוף עונה: אני ממליצה מאוד על קנייה במכירות סוף העונה (שהחלו עכשיו !), אם כי, חשוב מאוד, לא להתפתות לבגד רק משום שהוא זול. אם הפריט אינו מחמיא לך בגזרה או בצבע, אל תתפתי לרכוש אותו רק בגלל העובדה שהוא בהנחה.

  5. חנויות עודפים: למרבית המעצבים, הן הישראליים והן המיובאים מחו"ל, ישנן חנויות עודפים. ישנם מתחמי "אאוטלט" רבים (למשל, בית טפר, דרום ת"א/יפו, שפיים) ובהם פריטים מעונות קודמות, "סמפלים", סוג ב' ועוד. שווה לערוך ביקורים בחנויות העודפים ובמתחמי האאטולט, שם תוכלי למצוא פריטים מוזלים ולהעשיר את המלתחה שלך מבלי להתרושש. גם כאן, אני חוזרת על המלצתי, להתמקד בפריטים שהם "בייסיק" וקלאסיים, ולא בטרנדים חולפים.


bottom of page