top of page

לאן מועדות פני האופנה בעתיד ?


בשנים האחרונות יש דיון על כך שמערכת האופנה כפי שהיא קיימת כיום- עם חנויות, תצוגות מסלול, ובתי אופנה גדולים לא תהיה קיימת בעתיד, לאור ההתקדמות הטכנולוגית האדירה שאנו עדים לה.

העלייה במסחר המקוון, חוסכת למעשה את עלויות החנות הפיזית. החנות הפיזית שוכנת על שטח נדל"ן יקר, ונדרשים תשלומים לעובדים, ארנונה, חשמל וכו'.

המציאות של המסחר המקוון מוזילה עלויות ואולי בעתיד תייתר את החנויות הפיזיות, או, לחילופין החנות הפיזית "תיאלץ" תיתן לנו משהו נוסף- חוויה תרבותית ואומנותית שתהיה בעלת ערך עבורנו.

יתכן גם שהחנויות תהיינה מושקעות יותר ויספקו לנו חוויה ויזואלית שלא נרצה לוותר עליה, כדי להתגבר על היתרונות הברורים של הקנייה אונליין - מינימום מאמץ בעת הקנייה ומחיר נמוך.

עושה רושם, שבעתיד תהיינה אפליקציות שיתאימו את הבגדים למידות שלנו, למבנה הגוף, לגוון העור וגם לסגנון האישי ולמה אנחנו רוצים לשדר. זה יאפשר ללקוח לקבל דגם שהוא אמנם גנרי, אך שעבר התאמה אישית עבורו ומתאים לו.

לצד זה, קיימת מגמה ירוקה חזקה: לצרוך ולאגור פחות (רלוונטי לפוסט הקודם שלי בעניין מארי קונדו, הגורו היפנית שנלחמת בבלגן בבתים), לייצר בתנאים הוגנים ולא נצלניים תוך הפחתה בזיהום הסביבה.

לכן נראה, שבשנים הקרובות, חברות שלא יקדישו תשומת לב לאתיקה ולאקולוגיה לא יחזיקו מעמד, ואת זה ניתן לראות כבר כיום אצל חברות כמו "אייץ' אנד אם", "אדידס" ו"נודי ג'ינס".

בהרצאה של נתלי יצחקוב, ששמעתי בבוטיק kav , היא דיברה על חוויה בתור המילה של העשור הבא. על כך שאנשים רוצים לקנות לא רק מוצר אלא גם תוכן. המגמות הבולטות לעתיד, לדבריה, הינן: קולקציות טכנולוגיות ודיגיטליות. טקסטילים עם סיבים טכנולוגיים. לצד זה, לדבריה נראה גם צרכנות מתונה, מיחזור וכבוד לבגד ולעובד. המגמה של בגדי נוחות תמשיך, אנשים ירצו ללבוש פריטי לבוש שעשויים לשמש אותם הן בבית והן ליציאה, מבדים רכים ונעימים שישרתו אותם לאורך כל שעות היום.


 
bottom of page