מה הבגדים של הלקוחות מספרים לי עליהם ?
כסטייליסטית אישית וכמסדרת ארונות, אני מרגישה לעיתים כמו אנתרופולוגית או פסיכותרפיסטית. אני מגיעה לאנשים הביתה וצוללת אל תוך ארונות הבגדים שלהם, ולמעשה אל תוך החיים שלהם, בעבר ובהווה. הארון משקף בד"כ את ההיסטוריה, הערכים, האישיות, של הלקוחות שלי.
אני למדה המון, מתוך מפגש עם ארונות הבגדים של הלקוחות.
מרבית הלקוחות מספרים לי, כבר בשיחה המקדימה, מדוע החליטו להזמין אותי הביתה לסדר את המלתחה שלהם. עם זאת, אני למדה הרבה יותר ממפגש ישיר עם ארונות הבגדים.
למשל, היה לי לאחרונה מפגש מול הארון, עם מטפל באומנות. הוא כבן 50, נשוי + 2. בארון הבגדים שלו, לצד הבגדים הגבריים הגנריים (ג'ינסים, טישרטים, נעלי בלנדסטון ובגדי ספורט), היו להפתעתי, גם חולצות מכופתרות בצבעים אדום, ורוד, זהב, עם הדפסים, פאייטים ואפילו נצנצים. חולצות מכופתרות עם צווארונים משולשים ארוכים וחפתים נוקשים. מצאתי אצלו גם בגדי מעצבים שרכש לפני כ- 20 שנים בחנויות מעצבים ברחוב דיזינגוף, ועדיין לא נס ליחם. פריטי הלבוש בארון שלו משקפים את הצד האומנותי שלו, את התעוזה שלו, ואת העובדה שאומנות וציור הם חלק מרכזי מחייו. מצד אחד, ראיתי לפני גבר "רגיל" שהיה לבוש בג'ינס וטישרט, אך הארון סיפק לי הצצה לעולם הפנימי שלו. ראיתי איש צבעוני, אומנותי, לא שגרתי. איש שבטוח בגבריות שלו ולא מפחד מצבעים והדפסים "נשיים" כביכול. התפעלתי מאוד מהבחירות שלו בענייני לבוש.
דוגמא נוספת- אמא צעירה, כבת 30, הייטקיסטית, שעובדת בעיקר מהבית (כלומר - אין קוד לבוש פורמאלי). היא מתארת חיים בנאליים ועמוסים במטלות (בית, ילדה...). לעומת זאת, הארון שיקף לי את החיים שהיו לה עד לפני כשנתיים, שאז נולדה בתה הבכורה. היו שם בגדי ים, שמלות חוף, שמלות סטרפלס, אוברולים קצרים וארוכים, חולצות משי, בגדי מסיבות ועוד. כיום, כאם לילדה, הארון שלה משרת את "עוגת הזמן" שלה בהווה. ההווה שלה, הרבה יותר סולידי ופחות בלייני ומגוון.
מה שאני מנסה לומר הוא, שלעיתים המפגש מול הארון חושף בפני הרבה יותר ממה שנראה על פני השטח, ומלמד אותי על ההיסטוריה והשינויים שחלו בחיי הלקוחות שלי. תפקידי כסטיילייסטית / מסדרת ארונות, הוא להגיע הביתה ולדייק את המלתחה בהווה הן מבחינת המידות, הצרכים, אורח החיים (עוגת הזמן) והן מבחינת הטרנדים (בקטנה, למי שרוצה להיות עדכני).
לעיתים, ההצצה לתוך הארון, דווקא מאפשרת לי לעזור ללקוח/ה לחזור שוב לשמחה, לשובבות, לזיק שהיה פעם ונשחק עם השנים והחיים. אני מצליחה להבין מה הלך לאיבוד ולנסות להחזיר מעט את החיות או הצבעוניות הזאת, לתוך המלתחה.
לעיתים אני נדרשת ממש לסדר את הארון- לנפות פריטים לא רלוונטיים (מבחינת צבע, מידה, כפילויות וכו') ולקפל פריטים שנשארים בארון. בפעמים אחרות, הארון כבר מסודר כשאני מגיעה, והלקוחה מבקשת ממני רק להכין לה "סטים", כלומר "לוקים" (שילובים) מוכנים על קולב. יש נשים (בעיקר) שהארון שלהם מלא אך הן מתקשות בבוקר לשדך חולצה עם מכנסיים (או חצאית), עליונית, אקססורי (צעיף או תכשיט) ונעליים. אני מגיעה הביתה ומסדרת 20 קולבים עם שילובים טובים, המאפשרים ללקוחה להשמיש את פריטי הלבוש שברשותה. לא מזמן הרכבתי לוקים ל"קרוז" עבור אישה כבת 70 שמרבה לנסוע עם בן זוגה לחו"ל וביקשה ממני להכין "סטים" לשיט הקרוב.
האם צריך גם שופינג אחרי סידור הארון ?
לעיתים, אחרי סידור הארון מתברר, שצריך לערוך גם שופינג. בפעמים אחרות, אני אומרת ללקוחות שיש להם מלתחה מלאה וטובה, ושעליהם רק להשמיש את הפריטים הקיימים, אין צורך ברכישות נוספות.
אני חושבת, שיש הרבה עומק מתחת ל"שטחיות", לכאורה, של הלבוש. סגנון הבגדים מספר עלינו כמה אנחנו מוחצנים או מופנמים, נוקשים או זורמים / משוחררים. הלבוש גם מעיד איך אנחנו מרגישים לגבי הגוף שלנו ואיזה תכלית יש לבגדים שלנו עבורינו.
כמו בהגדרת מבני הגוף, גם את הסגנון אני מגדירה כדי שאוכל להגמיש אותו, כדי שאוכל מעט לאתגר את הלקוחות שלי וללמד אותם משהו על הסטייל המיטבי עבורם. מניסיוני, אנשים נוטים להזמים אותי בנקודות מפנה בחיים- עבודה חדשה, זוגיות חדשה, או, לחילופין, משבר גירושים, יציאה של הילדים מהבית וכיוצ"ב. לעיתים שינוי או משבר מאפשרים לצמוח ולהשתנות (גם) בסטיילינג.
Comments