top of page

תוצרת מקומית - וכיצד מינימליזם וקהילתיות מעודדים את הכלכלה ?

הרבה אנשים מופתעים מכך שאני סטייליסטית אישית ולצד זה אני מינימליסטית. נראה להם שזה לא עולה בקנה אחד. רבים חושבים, שמינימליסטית נמנעת מקניות וסטייליסטית מלווה אנשים בשופינג ומעודדת אותם לצרוך עוד ועוד. יש הסבורים שמעצם העיסוק שלי אני גורמת לאנשים לצרוך יותר. האמת היא הפוכה - אני מנסה לגרום לאנשים (לקוחות) לצרוך פחות ואיכותי. אני מטיפה לקנייה מבוקרת ומדוייקת.


כמו כן, יש הטוענים שאם כולם היו מחליטים להפסיק לרכוש מוצרים ולחסוך את כספם, הכלכלה היתה מתרסקת. זהו אחד הטיעונים המרכזיים נגד מינימליזם.


חשוב לי לציין, שאני לא חושבת שצריך (וגם אי אפשר) להימנע מצריכה. אני חושבת שכדאי להשקיע מחשבה והתכוונות לפני שקונים חפץ. אני מעודדת את לקוחותיי לקנות לפי רשימה ולא בהתאם לגחמה. אני לא מתנגדת לצריכה אלא לתרבות הצריכה.


להלן אנסה להסביר מה טוב במינימליזם ולתת לכם 3 טיפים בעניין זה -


  1. השקעה באיכות ולא במחיר : כמינימליסטית אני מעדיפה מוצר איכותי, גם אם יקר, עפ"נ מוצר נחות וזול. הראשון יחזיק מעמד וישרת אותי לאורך שנים. יש לכך 2 תוצאות כלכליות חיוביות - חברות האופנה / ההנעלה המייצרות פריטים איכותיים יצליחו, ואלה המייצרות מוצרים נחותים, ייעלמו. הכלכלה תתחזק מכיוון שיהיה צורך להשקיע פחות משאבים לטפול בנזקי הזיהום שנוצרים מהצריכה המוגזמת של בגדים זולים מפוליאסטר וניילון שאנו קונים אונליין ברשתות, כגון : shein , עלי אקספרס וכו'.

  2. השקעה בעסקים קטנים ומקומיים : כמינימליסטית אני מעדיפה עסקים קטנים ומקומיים, קל וחומר כעת (מלחמה ומיתון במשק). בעליהם - מעצבי אופנה, מעצבי נעליים, צורפים - מונעים בד"כ ע"י תשוקה למוצר אותו הם מייצרים (בנוסף לעניין שלהם בשורת הרווח). התשוקה מבטיחה את איכות המוצרים וגם את הייחודיות שלהם. לבחירה הזאת יש השלכה נוספת על הכלכלה - הכסף משרת בצורה הטובה ביותר את הקהילה ואינו מגיע רק למספר מועט של חברות גדולות והישר לכיסם של בעלי השליטה. כדי לחתור לכלכלה חזקה ויציבה, שתיטיב עם המספר הגדול ביותר של אנשים צריך לתמוך בעסקים קטנים הפועלים בקהילה, כך, למשל, אני הולכת עם לקוחות שלי לחנויות המעצבים המקסימות שבמתחם בזל (אלף אלף, סטלה אנד לורי, אתא, אבישג ארבל, בוטיק נעמי), במקום לרשתות הגדולות בקניונים.

  3. לתחזק ולתקן את הפריטים שברשותינו : תרבות הצריכה נשענת, בין היתר על כך, שצרכנים נוהגים להזניח את פריטי הלבוש / ההנעלה שהם קונים. יש מספר סיבות להזנחה הזאת - מחסור בזמן, עודף בחפצים, והמחשבה השאננה ש"אפשר לזרוק ולקנות חדש". הרבה אנשים קונים בזול מתוך מחשבה שלא נורא לזרוק את הישן ולקנות חדש שוב ושוב. אני חושבת שצריך לשמר את הפריטים שברשותינו - בגדים, נעליים, תיקים. לכבס בעדינות, לתפור חור בבגד, לקצר ולהצר אם צריך, לצחצח נעליים, להחליף סוליה בנעליים שחוקות וכיוצ"ב. הטיפול המיטבי בחפצים יאפשר לנו להנות מהם לאורך זמן ולמזער את הפגיעה הסביבתית. אני למשל, "חורשת" על נעלי בובה של המותג "פריטי בלרינ'ס" ומתקנת את הסוליות אחת לשנתיים. כך הנעליים היקרות והאיכותיות שאני אוהבת, משמשות אותי לאורך שנים. הן קלאסיות ותמיד אופנתיות. אני גם ממליצה לבסס את הבחירות שלנו על תועלת ונוחות ופחות על טרנדים עונתיים. כמו כן, חשוב לנצל פריטים עד תום (לא ללבוש בגד פעם פעמיים ולזרוק) ולעיתים ניתן לעשות "שימוש מחדש" בפריט לבוש, למשל, אני נוהגת לגזור ג'ינס ארוך שמתבלה (או נמאס לי ממנו) למכנסיים קצרים, להפוך- מכנס דגמ"ח לתיק עם כיסים או חולצה גברית ישנה לחצאית. יש שפע רעיונות יצירתיים ברשתות החברתיות ל"מחידוש" פריטים.






Comments


bottom of page