חולצות מכופתרות - בעד ונגד, איזו גזרה ולמי היא מתאימה ?
אני, באופן אישי, מאוד אוהבת חולצות מכופתרות. הן עשויות בקלות לשוות מראה מחויט ואלגנטי להופעה שלך, או לחילופין להיות משוחררות, מכותנה או מפשתן, ולשוות לך מראה זרוק ונונשלנטי.
נתקלתי בהרבה נשים שאינן אוהבות חולצות מכופתרות או שאוהבות בתיאוריה, אבל לא יודעות איזו גזרה מחמיאה למבנה גופן.
אנסה להלן לתת כמה טיפים בעניין.
מחשוף:
לנשים בעלות חזה גדול מחמיאים מחשופים עמוקים ולכן אמליץ לפתוח מעט את החולצה המכופתרת על לייצר מחשוף v. אם המכופתרת נלבשת סגורה אז כדאי להוסיף מעל תכשיט, צעיף או עליונית ש"יחלקו" את החזה וייצרו, כאמור, מראה של v.
לנשים בעלות חזה קטן מחמיאים מחשופים סגורים ולכן אפשר לסגור את המכופתרת עד הסוף ולהוסיף מעל שרשרת גורמט קטנה, או ללבוש מכופתרת בעלת צווארון סיני. כמו כן, חולצה עם וולנים ומלמלות בחזית - מראה בהשראה ויקטוריאנית - מחמיאה לנשים בעלות חזה קטן כי היא מייצרת נפח באזור זה.
לנשים בעלות כתפיים רחבות רצוי להימנע ממכופתרות שהן "נוקשות" מבחינת הבד או שיש להן שרוולים שמתנפחים מאזור הכתפיים. חולצות עם שרוולים תפוחים ירחיבו עוד את האזור ולא יחמיאו למי שיש לה ממילא כתפיים רחבות.
שרוולים:
לנשים בעלות זרועות עבות אני ממליצה ללבוש מכופתרת עם שרוול ארוך ולקפל אותו עד המרפק או חולצה עם שרוולי 3/4 , כן, גם בקיץ... השרוולים הקצרים מאוד אינם מחמיאים, שכן, הם מסתיימים בחלק העבה ביותר של הזרוע ומדגישים אותו.
נשים בעלות זרועות דקות בהחלט יכולות ללבוש מכופתרת בעלת שרוול קצר או בלי שרוול בכלל. אם כי, בכל מקרה, לדעתי שרוול באורך 3/4 מקנה מראה יותר אלגנטי ושיקי.
סוג בד:
עלי, באופן אישי, אהובים הבדים הטבעיים – כותנה ופשתן. בדים אלה נושמים ואווריריים ומתאימים במיוחד לקיץ הישראלי. המראה שלהם נקי, נינוח ויוקרתי. חסרונם הוא בכך שהם נוטים להתקמט (פשתן בעיקר), ושיש צורך לגהץ אותם אחרי כביסה.
הבדים הסינטטיים במלואם או בחלקם: פוליאסטר, ויסקוזה, ניילון וכו' הינם לרוב עמידים יותר בכביסות, אינם מצריכים גיהוץ, אך עלולים לחמם יתר על המידה ואף מקנים לעיתים מראה זול ו"פשוט".
המלצתי היא לבחור מכופתרת שעשויה מכותנה בתוספת אחוז נמוך של אלסטן (עד 4%) על מנת להקנות לך מראה אלגנטי ומחמיא. האלסטן גורם לכך שהחולצה מונחת היטב על הגוף ואינה רפויה יתר על המידה. לנשים מלאות תתאים מכופתרת עם מתפרים בחזה ו/או בד אלסטי משני צידי החולצה.
בפנים או בחוץ:
לנשים שיש להן בטן שטוחה אני ממליצה ללבוש את החולצה המכופתרת בפנים או "חצי" בפנים על מנת להדגיש את אזור הבטן והמותניים.
לנשים בעלות בטן מומלץ ללבוש החולצה המכופתרת מחוץ למכנסיים, ולאמץ מראה של שכבות, שמאריך ומצר את הצללית, למשל, חולצה מכופתרת ארוכה ומעליה ג'קט או קרדיגן קצרים.
מידה:
מניסיוני, הקונה הישראלית הממוצעת נוטה לקנות בגדים הקטנים ממידתה. עלייך לזכור שצריך להיות מרווח בין הבגד לגוף, ואם את מתלבטת בין שתי מידות, קני את הגדולה מביניהן. בשונה ממה שמקובל לחשוב, בגד שהוא רחב קצת יותר משווה מראה רזה ואלגנטי יותר (ולא "משמין" את הלובשת...).
חשוב למדוד את החולצה בישיבה על מנת לוודא שהיא נוחה, ושהיא מונחת ברפיון על הבטן ועל הגב, ולא מבליטה את מה שרצית לטשטש.
כמו כן, בדקי שהכפתורים בחזית אינם נראים כאילו הם או-טו-טו מתפקעים, כדי שלא יתקבל מראה "ארוז" וזול.
לבשי חזייה נכונה ומחמיאה כשאת מודדת. כשאת לובשת חולצה לבנה או שקופה, לבשי חזייה בצבע גוף (ולא בצבע לבן). אם החולצה מאוד שקופה קני לך גופיה קטנה, ולבשי מתחת. גופיה זו תפתור את בעיית השקיפות וגם "תארוז" אותך מתחת לחולצה.
חנויות שאני ממליצה לרכוש בהן שאת המכופתרות שלך:
אם את בתחילת דרכך עם מכופתרות ואינך בטוחה שאת אוהבת אותן, אז כדאי לקנות ברשתות שאינן יקרות : אייץ' אנד אם, קרייזי ליין (מבוגרות), קסטרו, זארה, מנגו, אמריקן איגל (צעירות).
יש חנויות עם חולצות מכופתרות ייחודיות ומלאות שיק שאותן אני אישית אוהבת במיוחד - אמריקן וינטג' וסאקס.
בנוסף, ישנן חנויות עם מכופתרות שעשויות להתאים מאוד לעבודה במשרד- מסימו דוט, אן פונטיין, גאנט, טומי הילפיגר.
מבחינת צבעוניות, אני ממליצה לצהובות עור ללבוש חולצה מכופתרת בצבע קר (כחול, ירוק, סגול, אפור כהה, שחור,לבן), ולורודות עור ללבוש חולצה בצבע חם (חום, זית, שמנת, בז'). אם החולצה אינה בצבע מחמיא, נא לחצוץ עם אביזר בגוון הולם, ליד הפנים.