top of page

slow fashion

בעולם דינמי כשלנו שבו שולטים מושגים כמו FOMO (הפחד לפספס / לא להיות בזמן הנכון במקום הנכון), וכל המידע שנמצא בכף היד שלנו לאורך כל שעות היממה, מקבלת האופנה תפקיד מרכזי בתרבות.


כולנו אוהבות להתלבש יפה, להתחדש, להיות טרנדיות, להיראות במיטבנו.


אבל- גם לאופנה יש משמעות והשלכות עמוקות יותר. עולם האופנה הוא אחד התחומים השוקקים והפעילים בעולם. היקף הפעילות שלו אדיר: כל אדם 6 בעולם מועסק בתעשיית הביגוד. תעשיית האופנה היא אחת מ-4 התעשיות המזהמות בעולם ב- 15 השנים האחרונות, וכפי שזה נראה כעת תעשיית האופנה תכפיל ואולי אף תשלש את עצמה בשנים הקרובות.


האופנה המהירה שולטת כיום בהתנהלות של כולנו. יצרניות האופנה הגדולות פועלות לעצב ולייצר עוד ועוד בגדים שאותן הם משנעות לאלפי חנויות בעולם וכל זאת ללא הפסקה, 52 שבועות בשנה ולא בחלוקה ל- 4 עונות, כמו בעולם של האופנה הקלאסית וכמו בהוט קוטור (אופנה עילית).


לכאורה, מדובר בתמונה ורודה שבה הצרכנים מקבלים במהירות שפע של אפשרויות במחירים זולים מאוד. אבל כשמתעמקים מגלים את המחיר האמיתי שמאחורי המחיר הזול.


אנו קונים בגדים פי 5 ממה שקנה הדור שלפנינו. המחיר הוא אקולוגי, אנושי, כלכלי.


הפתרון לכך הוא לדעתי - איזון. אני סבורה שצריך לקנות מעט וטוב. שכדאי לבנות מלתחה חכמה, כזאת שהיא מינימליסטית ואיכותית, שמספקת מענה לצרכים שלנו ביומיום בהתאם לעוגת הזמן שלנו.


אני בעד לקנות אופנה ממעצבים שחרתו על דגלם אופנה אחראית וייחודית שבבסיסה יצירה מקומית. מעצבים שמקדישים מחשבה לאיכות הבדים, לגזרות, שמתחשבים האקלים המקומי (החם) שלנו, שמציעים מגוון רחב של מידות ושאינם מוותרים על קול מקורי.


כשקונים חכם, זורקים פחות. המחיר יהיה אמנם יקר יותר אך הרעיון הוא לקנות פחות ולזרוק פחות. לטעמי, עדיף לקנות 2 חולצות באיכות טובה וללבוש אותן במשך שנים, מאשר 10 חולצות באיכות ירודה שאותן נזרוק אחרי כמה כביסות.


מותגים ישראליים איכותיים מבוססים על ידע והיכרות של הגוף השני, היכרות של קהל הלקוחות שלהם וגם- של סגנון החיים הישראלי.


גם בעידן שלנו, אני בעד קנייה פיזית ולא קנייה אונליין. עדיין קיים אצלי הצורך לגעת בבגדים, למשש את הבד, לראות כיצד הבגד מונח על הגוף ורצוי למדוד כמה גזרות, צבעים, מידות על מנת להגיע להתאמה האופטימלית. אני סבורה שלא כדאי לוותר על חווית הקנייה. רק בעת המדידה נוכל באמת לדייק את הגזרה והמידה שמתאימה לנו.


לסיום, כמה בתי אופנה ישראליים שאני אוהבת וממליצה עליהם: אלף אלף, צוקר, סטלה & לורי, מאיה נגרי, תמי חומסקי, משכית, אתא, סיסטרז.





Comments


bottom of page