top of page

לבוש עסקי – רושם ראשוני"אין הזדמנות שנייה ליצור רושם ראשוני".

"אין הזדמנות שנייה ליצור רושם ראשוני". בכל פגישה חדשה בין אנשים נוצר רושם ראשוני כלשהו וקשה מאוד לשנותו לחיוב או לשלילה. רושם ראשוני המתקבל על אדם נקבע תוך מספר שניות והוא אחד המרכיבים המכריעים בקביעת הדעה הכללית על אותו אדם. הרושם הראשוני נקבע בהסתמך על לבוש, אופן התבטאות (שפה), שפת גוף, ריח ועוד.

לאור זאת, מאוד חשוב להתלבש "נכון" ולבנות "מלתחה חכמה".


יש להתלבש בהתאם לפרמטרים הבאים:


· מבנה גוף

· גוון עור פנים

· סגנון אישי

· מקצוע / עיסוק (לבוש שהולם עבודה בכלל ואת העיסוק הספציפי וקוד הלבוש בחברה, בפרט).

· סוג המפגש (מקצועי- מתן שירות או קבלת שירות, מפגש חברתי, אחר..).

· טרנדים (לא חייבים לאמץ במלואם את הטרנדים הנוכחיים אבל גם לא להיות "מאותגר" אופנתית וארכאי).



כסטייליסטית אישית, חשוב לי לציין, שבחירת צבעי הלבוש מושתתת הן על גוון העור (לבעלי גוון עור פנים צהבהב מומלץ ללבוש צבע קר ליד הפנים, ולבעלי גוון עור פנים ורדרד מומלץ ללבוש צבע חם ליד הפנים), והן על מה שאני מעוניין לשדר. לדוגמא, הצבעים: אפור, כחול, תכלת, שמנת, לבן ולעיתים שחור עשויים להתאים לפגישות עסקיות / מקצועיות. הצבעים אדום, ורוד, סגול יתאימו למפגש חברתי או לדייט אבל לא למפגש בעל אוריינטציה מקצועית. בבחירת המלתחה של אותו היום ממליצה להסתכל ביומן ולהחליט על צבעוניות ו"לוק" הולם בהתאם לסוג הפגישות של אותו היום (לקוחות, חברים, נותני שירות – בקשת הלוואה מהבנק, וכו').


בהקשר הזה, אני ממליצה לכל אחד לבנות לעצמו "מלתחה חכמה". המלתחה החכמה תלויה בעיסוק שלנו וצריכה לשקף את "עוגת הזמן" של כ"א מאיתנו.


ראשית, שכל אחד יבדוק עם עצמו אם המלתחה שלו משקפת את חלוקת הזמן האישית שלו, למשל 50% מהזמן בעבודה, 30% מהזמן בספורט, 20% מהזמן ילדים ובית. האם המלתחה משקפת זאת?


שנית, סוג העבודה- כמובן, שעבודה משרדית שונה, מבחינת הלבוש, מעבודה של מעסה או של מדריך כושר.


כמו כן, יש לשים לב לסוג המפגש - מקצועי או חברי. גם במפגש מקצועי יש שוני, מבחינת הלבוש, בין פגישה בבנק, לדוגמא, לבין פגישה שיווקית עם לקוח פוטנציאלי.


ההופעה החיצונית בכלל, והלבוש בפרט, עשויים להשפיע על תוצאות המפגש והצלחתו.




bottom of page