top of page

למה כ"כ קשה לנו לקנות בגדים אונליין ?

לא פשוט לקנות לנו בגדים אונליין, כי אנו לא באמת יודעות מה נקבל.


הרבה מהלקוחות שלי מספרות לי על הזמנות אונליין שאינן מוצלחות – מבחינת מידה, סוג הבד, האופן שבו הבגד מונח על הגוף, גוון הצבע, שאינו כמו בתמונה ועוד.


את הבעיה הזאת פתרה יעל ויזל, מייסדת סטארט אפ בשם "זיקית".


זיקית פיתחה תא מדידה וירטואלי המאפשר להלביש לקוחות ודוגמנים בפריטי אופנה מרשתות שונות, ולראות - הן איך הבגד מונח עלייך באופן אישי, והן לשלב בגדים של מותגים שונים (מה שאפשר לעשות רק בבתי כלבו שמחזיקים מבחר של מותגים, ולא בחנויות פרטניות).


הטכנולוגיה הזאת מעלה משמעותית את המכירות של החנויות שנעזרות בה, וגם הוכח שהיא מקטינה את אחוזי ההחזרה (משום שפריט שקנית אכן מתאים לך אישית, וכך לא תתאכזבי).


הלקוחות משתמשים בזיקית באמצעות העלאת תמונה שלהם למערכת והוספת נתון אחד בלבד – הגובה. את מימדי הגוף הטכנולוגיה מחלצת בעצמה. הלקוחה יכולה לראות את עצמה בבגד בתצוגה קדמית ובתצוגה אחורית (כרגע אין אפשרות לראות את עצמך ב- 360 מעלות).


חלק מהרשתות משתמשות בטכנולוגיה הזאת גם בחנויות הפיזיות. הן מזמינות את הלקוחות להצטלם בחנות ולהתרשם מההיצע הגדול, מבלי לעמוד בתור לתאי ההלבשה.

מי כמוני יודעת כמה ארוך התור לתאי המדידה בזארה או באייץ' אנד אם... ?? וכמה זה מתסכל ומייאש אם אחרי כמה מדידות לא מצאת את מבוקשך ?


יתרון נוסף הוא, שלזיקית יש גם אפליקציה עצמאית שבאמצעותה המשתמשים יכולים למדוד בגדים של הרבה חברות, מבן אלה שרכשו הטכנולוגיה הנ"ל.


האפליקציה גם מפנה את המשתמש לעמודי הרכישה באתרים המתאימים.


עבור חובבי אופנה זאת הזדמנות נהדרת- זה מאפשר לך להתלבש דיגיטלית עם כמה מותגים ולהרכיב "אאוטפיט" מכמה חנויות במקביל (מבלי שתצטרכי לצאת מהחנות הראשונה אחרי ששילמת, ולהיכנס לשנייה). כך תוכלי לרכוש, למשל, שמלה מטומי הילפיגר עם סניקרס של אדידס וקרדיגן של ראלף לורן.


רכישת בגדים ברשת מחייבת טכנולוגיה מתוחכמת המאפשרת לגשר על הפער בין המידע המועט שיש לנו על הפריט באתר, לבין הצורך של הלקוחה לקבל עליו כמה שיותר מידע. השונות בין בגד לבגד היא גדולה – כסטייליסטית ותיקה, אני יודעת לומר, שלא בכל חנות המידה M היא זהה, לא תמיד "כחול צי" הוא אותו הגוון, ובגדים כוללים מגוון רחב של צבעים, צורות, ומידות.


הרוכש לא יודע איך הבגד ייראה עליו, ואם הבגד יהיה אכן דומה למה שראה באתר.


עודף בחירה הוא מבלבל ומקשה על קבלת החלטה. חברה שמציעה ללקוח בגדים על סמך הנתונים האישיים שלו, מציעה לו למעשה מבחר מצומצם ומותאם אישית, וזה מקל על הלקוח לבחור מכיוון שמוצעות לו פחות אפשרויות, ואלה שמוצעות לו, מתאימות לו אישית.


העניין הזה פותר את הבעיה שהרבה לקוחות מספרות לי עליה- כניסה לחנות גדולה כמו זארה או אייץ' אנד אם, סיבוב פרסה והחוצה – המבחר הגדול מבלבל מדי.


יצוין, שתקופת הקורונה והסגרים האיצו את הצריכה המקוונת. כל מי שמוכר בגדים נאלץ למצוא פתרון יצירתי על מנת להשאיר את הראש מעל המים. הקורונה היוותה הזדמנות לעסקים להגדיל את היקף הרכישות המקוונות שבהם שולי הרווח גבוהים יותר מאשר בחנות הפיזית (מכיוון שיש פחות הוצאות תפעול).


גם עתה, לאחר שנגמרו הסגרים אנשים ממשיכים לרכוש אונליין בהיקף גדול יותר מאשר לפני הקורונה, וזה מאפשר לעסקים להרחיב את תשתית המכירה שלהם וליהנות מ-2 ערוצי מכירה במקביל. אם עד הקורונה היחס היה 80% חנויות פיזיות ו 20% חנויות מקוונות הרי שהיחס הזה השתנה, וכנראה שכבר לא יחזור לקדמותו.











bottom of page